Hvilken udstyr skal jeg bruge til havsvømning? 

Rigtig mange har fået øjnene op for at svømme i havet. Havsvømning / Tri svømning eller Open Water giver mulighed for at nyde naturen, se havbunden og få motion på en ny, motiverende og spændende måde. Med en svømmedragt / tri dragt har du mulighed for at tage længere svømmeture i de danske have uden at blive kold efter 25 meter - og helt uden at skulle i svømmehallens clor vand. En svømmedragt giver desuden opdrift, der gør at du kan bevæge dig ubesværet i vandet. En svømmedragt er meget anderledes end en alm surf dragt, armene er syet til svømning og opdriften er rigtig. Hvis du skal deltage i stævner som KMD challenge i Århus anbefaler vi man vælger en dragt i prislejet 2500-3000,- Svømmere og triathleter der svømmer til stævner bør selvfølgelig vælge dragter der er ekstremt flexible og ekstra hurtige på overfladen. En dyrere dragt sidder også tættere og er hurtigere af få af igen. 
 
Når man skal vælge en neopren svømmedragt skal man overveje og være opmærksom på følgende: 
 
Den skal passe
En svømmedragt skal sidde rigtigt. Tæt og især tæt langs ryggen, brystet og under armene. Hvis dragten ikke sidder tæt vil der være vand i dragten og den virker ikke efter hensigten. I Surfline hjælper vi dig til at finde den rigtige størrelse og du er garanteret den rigtige størrelse via vores berømte 

Flexibilitet
Jo mere du betaler for en dragt jo mere flexibel er den. De fleste svømmedragter fx fra Orca, er ens i tykkelsen. Alle dragter vi sælger er til danske farvande, undtagen dem uden ærmer som passer til svømmeture på fx Mallorca. 
 
Sikkerhed
Når du svømmer i havet er du nærmest umulig at se for små både, vandscootere mm. Det er vigtigt at man ALTID svømmer med en havsvømmebøje i signal farve. En bøje er også rigtig god at have med på svømmeturen fordi man kan flyde med den i tilfælde af kramper eller ildebefindene.

Varme
Vandet i Danmark bliver desværre aldrig rigtig varmt. Langt de fleste svømmere i havet bruger minimum neopren sokker og neopren hætte når de svømmer, selv i højsæsonen når vandet er aller varmest. Hvis du vil starte sæsonen tidligt er sokker og neopren hætte et absolut must. Dette gælder lige meget hvor dyr og tyk du vælger dragten. 

Briller
Når du svømmer lange distancer i havet er det rart at have en rigtig open water brille. De koster ikke meget og sidder langt bedre end smalle briller som man bruger i svømmehallen. Sådan en maske giver dig et bedre udsyn, den dukker ikke så let til og den beskytter lidt bedre mod brandmænd. Desuden er den mere behagelig at have på og er du ude på havet har du ikke en kant hver 25. meter til at rette på svømmebrillerne. Her skal det bare passe!