Hvad skal man gå efter når man vil have en rigtig god dragt til undervandsjagt. 
Hvor mange mm skal en dragt man skal bruge i de danske farvande være? Her kan du læse en lille guide til valg af undervandsjagt dragter.  

Tykkelsen på dragten 
En uv jagt dragt til danske forhold bør altid være 7mm og todelt. En 7mm dragt holder dig varm året rundt og kun i de allervarmeste sommeruger er det for varmt. Det er altså noget mere behageligt at have varmen og mulighed for at lukke koldt vand ind ved halsen, dette kan gøres under jagten. Hvis man vælger at gå for en 5mm dragt er det udelukkende fordi man har en 7mm til allround brug og en 5mm til brug i det helt varme sommerperioder. En 3mm dragt er for kold i DK men genial at have med sydpå. 

Camo / Ikke camo
Mange af dragterne kommer i camoflage farver der gør det lettere for dig at gemme dig og liste ind på de opmærksomme fisk. Især ved en sommer multe jagt gennem en masse tang er det virkelig vigtigt med camo farver. Det gør altså lige det ekstra så du kan komme på skudhold af de hurtige fisk. Køb efter mottoet, kan man få det i camo så vælg det i camo. Camo er nice :)

Forskel på dragter
Ligesom alt andet i verden er der store kvalitetsforskelle på dragter. Fidusen i denne sport er bare at en dårlig eller billig syet dragt ikke kan holde varm og så ligger du ikke i vandet længe nok og så får du ikke din store drømme hav ørred. Selv de bedste dragter er ikke længere så dyre og her betyder kvalitet virkelig meget. Vi forhandler top dragter fra verdens bedste uv ajgt mærke Cressi. Her går du ikke galt i byen og du kan altid holde varmen i en 7mm dragt. Der er forskel i neopren og en uv jagt dragt er modsat en surf dragt lavet til at ligge i vandet og holde varmen på brugeren. Desuden har de fleste uv jagt dragter smarte ladeplader til harpunen der gør det lettere at lade i vandet. Lad være med at købe din våddragt steder hvor de sælger have udstyr og brød ristere, det varmer lige så meget som et par jeans. Det er ikke rigtig neopren! 

Hvordan får man dragten på 
De fleste dragter smutter lige på hvis man lige bruger en smule sæbe. Det er let at have med i en varm vandflaske og det sikrer dragten sidder ordentligt og derved giver frihed og varme. Smør dig selv ind i sæbe eller hæld lidt i dragten så er det let at få den på. Husk at brug en naturlig sæbe der hverken skader miljøet eller din hud. 

Pasningsgaranti
Hvis vi hjælper dig med størrelsen på dragten garanterer vi at den sidder 100% korrekt. Det betyder at du gerne må tage en tur ud på uv jagt med din nye dragt og hvis den ikke passer bytter vi den i størrelsen så den passer til næste tur. Derved er du altid garanteret den rigtige størrelse hvis du handler din uv jagt dragt i Surfline