Pakkeliste til skiferie

Her er de nødvendige ting, du skal bruge for at få en helt perfekt skiferie. Pakkelisten er baseret på professionel erfaring og viden inden for området, så du er sikker på at have det rigtige udstyr med til din skiferie. 

Skitøj

Skijakke/bukser:
Når du skal vælge din skijakke/bukser vil vi hos Surfline klart anbefale, at du vælger en skal jakke. Mange tynde lag er meget bedre end få tykke lag. GoreTex er et lækkert matriale, da det sørger for dit tøj er åndbar, vand- og vindtæt. Derudover er det vigtigt du holder øje med om jakken/bukserne har snefang, tapede sømme, og om der er god bevægelighed. Hvis din skijakke/bukser kan krydse alle disse punkter af, så er du rigtig godt forbedret til din næste skiferie.

 • Se vores udvalg af skijakker her
 • Se vores udvalg af skibukser her

Skisokker:
Det er NØDVENDIGT, at have nogle varme skisokker på når du skal ud og stå på ski, så din oplevelse ikke vil blive ødelagt af at du fryser gennem hele turen. Her har du flere muligheder. Du kan vælge nogle almindelige merino uld skisokker, som er virkelig lækre at have på, da de både er vildt komfortable og varme. Har du tendens til kolde tæer, kan du vælge el-varme sokker, som er til de personer, som er meget kuldskære eller har det med at fryse fødderne. Med El-varme sokkerne, kan du med garanti holde dig varm på skiferien uden problemer.

 • Se vores udvalg af skisokker her
 • Se vores udvalg af el-varme sokker her

Skiundertøj/mellemlag:
Skiundertøj er også en vigtig del af skiferien. Et godt skimellemlag øger glæden ved at stå på ski. Her anbefaler vi uld (merinould), da det er velsiddende og behageligt matriale, der med garanti vil holde dig varm og tør hele skiferien igennem! Merino uld har mange unikke egenskaber. Det gode ved merino uld er at det er perfekt til at holde varmen samtidig med at det er designet til at transportere sveden væk fra huden, så du ikke overopheder. Derudover er merino uld også åndbart, har reduceret lugt og kradser ikke, så du vil forblive komfortabel, uden at have det for varmt.

 • Se vores udvalg af skiundertøj her
 • Se vores udvalg af skimellemlag her

Skihandsker:
Skihandsker sikrer at du kan forblive varm omkring dine fingre, hvilket er en vigtig del af skiferien. Du kan vælge mellem 3 forskellige slags handsker. 

Vi har den klassiske 5-finger som er et godt valg, hvis du ønsker maksimal mobilitet i dine fingre, og de er generelt nemmere at kontrollere på skiferien. Med skiluffer er der stor vægt på varme og komfort. Skiluffer er det perfekte valg til skiløb, hvor dagene er allerkoldeste! Skihandsker med 3-finger er en blanding mellem skihandsker og skiluffer. 3-fingeren er en super god slags handske der nemmere holder varmen i skihandsken. Denne type skihandske kombinerer god bevægelsesfrihed, som vi også ser hos 5-fingeren og har de samme behagelige varmeegenskaber som skiluffen. 

Døjer du med at holde varmen med dine 3-finger, 5-finger eller luffer? Så skal du bevæge dig over mod el-varmehandsker! Med el-varmehandsker behøver du ikke længere bekymre dig om kolde hænder på skiferien. Varmen kan reguleres til forskellige temperaturer, så det kan tilpasses til netop dit behov og vejret udenfor.

Hos os finder du hele Hestra’s kollektion af skihandsker. Hestra er det lækreste af det lækreste inden for skihandsker. Med Hestra handsker er du altid sikret den absolut bedste handske på markedet, hvor komfort og funktionalitet er i særklasse. Hestra handsker giver dig en masse sjov på bjerget uden du behøver at fryse dine fingre!

 • Se vores udvalg af Hestra handsker her
 • Se vores udvalg af el-varme handsker her

 Skiudstyr

Ski:
Der er 4 faktorer der spiller ind, når du skal vælge nye ski.

1. Højde - En god tommelfingerregel er, at dine ski skal være ca. 10cm kortere end dig selv. Det afhænger dog af hvilken ski du vælger. En Special Slalom (SL) ski skal ofte være kortere, mens en freeride ski ofte skal være højere end dig selv.
Piste/allmountain ski skal dog som hovedregl være 10cm kortere end dig selv. (Altid lyt til medarbejderen i butikken og hans råd)

2. Vægt - Hvis du vejer mere end gennemsnittet, skal du overveje at vælge en stivere ski - evt. med et eller to lags titanium. En anden vigtig faktorer som vægt påvirker, er når skibindingen skal indstilles. Jo mere du vejer, jo mere pres ligger du på skien og skibindingen.

3. Skiniveau - Skien kan ikke se hvor høj du er, men kan dog mærke hvor meget du presser skien og hvor aggressiv du kører. Derfor bør du vælge en lidt længere eller/og stivere ski, jo mere erfaring du har på ski. Hvis du er nybegynder kan du med fordel vælge en blødere og evt. lidt kortere ski.

4. Skitype - Er du til Piste, Freeride eller Park? Måske kan du godt lide at køre lidt af det hele? Hvis du ikke rigtig kan beslutte dig for hvilken ski der vil passe til dig, så vælg en allmountain ski. Den vil være fed på pisten, men kan stadig tages med ud i nyfaldet pudder sne.

 • Se vores kæmpe udvalg af ski her

Skistøvler:
Skistøvler er essentielt, hvis du ønsker at din skiferie skal være perfekt både for dig og dine fødder. Dine fødder er unikke og en skistøvle kan f.eks. ikke benyttes af både dig og din nabo. Hos Surfline tilbyder vi gratis bootfitting ved købe af støvler, så dine støvler bliver 100% tilpasset til netop dig.

 • Se vores udvalg af skistøvler her

Skihjelm:
Dette er noget af det aller vigtigste udstyr til din skitur! Det er livsvigtigt at du vælger en komfortabel og sikker skihjelm, så du undgår alvorlige skader, og irriteration ude i sneen. Ved en skihjelm er det fornuftigt at holde øje med om hjelmen er åndbar eller ej, da en hjelm der ikke er åndbar vil være ubehagelig at have på i længere tid af gangen. Hvis du vil have den sikreste skihjelm, skal du holde øje med om hjelmen er med MIPS, da det er den sikreste funktion overhovedet ved skihjelmen, der vil holde dig mere end sikker når du suser ned af bjerget.

 • Se vores udvalg af skihjelme her

Skistave:
En skistav er ikke et krav eller en nødvendighed når du skal stå på ski. De er dog virkelig dejlige at have med, især når du skal ned af bjerget eller hen ad transportpisten. Når du vælger den helt rigtige skistav til dig, så skal du huske at holde øje med materialet, som stavene er lavet af. En carbon skistav er det bedste af det bedste, men det er naturligvis også en dyrere udgave.

 • Se vores udvalg af skistave her

Goggles:
Goggles er altid et vigtigt redskab når du skal bevæge dig ud på sneen. Et klart syn er en vigtig detajle for sikkert skiløb. Hvis du får svært ved at se konjunkturen i sneen, så sætter du både dig selv og andre skientusiaster i fare. Derfor er det vigtigt, at du får købt et par gode goggles, så du altid vil have et klart syn uanset vejrforholdene. Hos Surfline kan du købe goggles med ekstra linser, så du både kan stå på ski i solskin og i snestorme samtidig med, at du har et perfekt udsyn.

 • Se vores udvalg af goggles her

Rygskjold:
Sikkerhed er altid en topprioritet inden du bevæger dig ud på sneen. Et rygskjold er et perfekt valg, hvis du vil være sikker ude på sneen. Et rygskjold er både åndbar, komfortabel og fleksibel når du bevæger din krop rundt ude på sneen, men vigtigst af alt beskytter det dig mod skader! 

 • Se vores udvalg af rygskjolde her

Lavineudstyr:
Dette punkt er ikke relevant for skiløberen, der holder sig til pisten. Dette henvender sig udelukkende til skiløberen, som elsker at køre off-pist på sin skiferie. En lavinerygsæk er et MUST, hvis du skal ud på offpist eventyr. Lavinerygsækken er den ultimative life-saver i offpisten. Rygsækken fungerer ved at man trækker i et håndtag, der aktiverer en luft patron og sender luft ud i 2 poser på siden af rygsækken. Den store volumen gør, at du flyder oven på sneen, og altså ikke bliver trukket ned i sneen eller bliver skadet og klemt.
Når du bevæger dig udenfor pisten, SKAL du ALTID have en bipper, skovl & sonde med - Alt andet vil være egoistisk og hovedløst. 

 • Se vores udvalg af lavineudstyr her

Skal du på skiferie med børn?

Vi har lavet 5-tips til skiferie med børn, der sikrer at både du og dine børn får den bedste skiferie nogensinde. Derfor har vi lavet nogle gode råd som du kan læse her