Et bodyboard er det perfekt stykke legetøj til dem, der elsker at tilbringe deres tid udenfor. Hvad enten det er om sommeren på græsplænen, med presenning og sæbevand eller på vestkystens sandstrande med bølgerne store og klar til at blive leget på. 

Det store spørgsmål er bare, hvilket board skal man vælge? 

Vi har lavet en grafisk og en tekst præsentation, som burde guide dig ind på, hvilket board og hvilke tekniske ting, du skal se efter, inden du gør dig valget for, hvilket board der skal været dit.  

Hvilke typer bodyboards findes der?

At vælge den rigtige haleform for dit bodyboard kan være altafgørende for udbyttet af oplevelserne du kan have på dette board, da det drastisk påvirker, hvordan bodyboardet opfører sig i vandet. De 2 mest almindelige former for haler er: 

Bat Tail:
Bat Tails fungerer bedst i de lidt mere stille bølger eller hvis bølgerne er uforudsigelige. Hvis du er en lidt større rytter, giver Bat Tail dig lidt ekstra flyde-power i enden. Ulempen ved dette board er at bølgerne kan komme til at føles lidt løse, men det er det bedste board til prone og manøvrering. 

Crescent:
Crescent Tails er suveræne til at holde bølgen og er rigtig brugervenlige; også rigtig gode til Knee-drop ryttere. Formen af boardet gør det muligt for dig at positionere din krop således at dine hofter er ved enden af boardet, hvilket er perfekt for at ramme bølgen

Hvilke bodyboards er bedst for begyndere? 

Et bodyboard der er perfekt for dig eller måske dit barn er essentielt for at kunne få maksimalt sjov ud af boardet. Så, at vælge det rigtige board er et must. Hvad enten du går med et ønske om et stykke legetøj til sommerens badeferie ved Vesterhavet eller du gør dig seriøse tanker om at starte på en ny og spændende sport! 

Størrelse:
At vælge dit første board som en begynder kan ligne sig at være en tricky proces, men det vigtigste du skal huske er størrelsen. En størrelse der ikke passer dig, vil ikke tillade dig at kunne få det maksimale ud af dit board, hvilket kan medføre skuffelse på den første tur du tager afsted på med dit helt nye grej. Derfor skal du altid huske at tjekke vores størrelsesguide igennem, før du bestiller dit board.  

Karakteristika: 
I form af karakterer, er det vigtigt at du finder dig et board, som bevæger og opfører sig på den måde du gerne vil have det. At købe et rigtigt dyrt board kan være spild af tid, hvis ikke du kan kapitalisere på de helt fin-tunede detaljer på boardet. 

Core:
Vi anbefaler dig at du køber et board med EPS core. En EPS core vil give dig fin fleksibilitet, opdrift samt styrke. EPS coren er ydermere også mere vandmodstandsdygtig. Dette er rart for dig som nybegynder, hvis du skulle gå hen og skade dit board under transporten til/fra bølgerne.
- Eventuelt overvej at købe en bag med, som kan hjælpe med at beskytte dit board. 

Slick: 
HDPE decks er de bedste for begyndere pga. deres holdbarhed samt lave modstand i vandet, hvilket giver dig den maksimale fart på mindre bølger. 

Decket: 
XPE eller IXPE decks leverer fortræffelig vandmodstand samt har en god stivhed, hvilket betyder at de holder i længere tid. 

Halen: 
Både Crescent og Bat Tails er brugervenlige designs. En Crescent Tail er det lettere for dig at positionere dine hofter bagpå, for bedre at lande de gode bølger. De er også mere komfortable at padle ud bag bølgerne på. En Bat Tail derimod fungere bedre i de milde bølger eller ved uforudsigelige bølger og vil levere ekstra flyde-kraft for den lidt større rytter.  

Hvilket board er bedst for den øvede rytter?

Hvis du allerede har en mindre, stak bodyboards liggende, flere timers surfen i bæltet og går med tanker om, hvad du kan gøre for at tage tingene til det næste niveau. Taget med forbehold i at du allerede har styr på størrelsen af boardet, er der nogle faktorer du skal gøre dig tanker om, næste gang du skal have et nyt board: 

Core: 
Den næste core du vælger, vil afhænge meget af, hvilket foretrukken surf-stil du har fået. PE- og PP-cores er oftest valgt af de mere erfarne surfere, da de leverer muligheden for at lande de mere tekniske manøvrer i vandet. 

Slick: 
Den mere erfarne surfer vil vælge et Surlyn Slick over et HDPE deck. Et Surlyn deck leverer surferen en uovertruffen medgørlighed og fleksibilitet takket være dets evne til at fordreje dens form alt imens den vender tilbage til ’normal’ efter trykket fra surferen er blevet flyttet igen.  

Decket:
Vi anbefaler dig at få et PE Deck, da de leverer god fleksibilitet for de der ønsker at foretage agile drej på bølgerne. 

Halen: 
Begge haler er gode at bruge for den erfarne surfer, da de hver især byder på noget unikt. 

Crescent Tail: En Crescent Tail leverer et godt bid og gør det muligt for dig lettere at komme på kanten imens du ridder på ansigtet af bølgen. Halespidsen (også kendt som baghjørnet af boardet) tillader dig også at tracke eller krydse over en bølge. Alt i alt er Crescent Tail et perfekt valg til de større bølger. 

Bat Tail:
En Bat Tail er designet til den større surfer eller til mindre bølger, et rigtigt godt valg til sommer på de europæiske strande med bølger (lignende det danske Vesterhav) fordi der hyppigst ikke er de mest voldsomme bølger. Formen af boardet leverer mere fart og gør det mere manøvrevenligt, hvilket munder ud i et mere smooth ride. Det skal dog tilføjes at Bat Tailen kan føles lidt sjov, hvis man skulle komme ud på større og vildere bølger end det.