Guide til valg touring/randonee

Miniguide til hvordan du vælger skind til dit backcountry eventyr 

For rigtig mange skiløbere er det ultimative skiløb det som foregår udenfor preppede pister. Hvis du vil have mulighed for at gå op, præcis hvor du har lyst og opleve naturen og ski løbet på en hel ny måde, skal du have et touring set up – eller randonne set up som nogen kalder det. 

Det er en binding der kan løses i hælen og et par skind der passer til. Med sådan et sæt har du mulighed for HELT nye eventyr! Mange af vores kunder der prøver at gå med skind for første gang oplever en ro og et eventyr som er ekstremt vanedannende. Du skal selvfølgelig altid vide hvad du laver, og hvor du går – og altid have lavineudstyr med når du bevæger dig ud bag pistepælene. 

Mange skiløbere er dog ved at opdage at det at gå touring på ingen måde betyder at det hele skal være farligt. Mange finder stor glæde i en gåtur op til en frokost restaurant, bare langs pisten, eller langs en transport sti! Det giver fantastisk motion og vi garanterer at du føler dig som en ny skiløber bagefter.

Hvis du har en touring binding skal du bruge et skind, de vælges efter dine skis længde og mm under foden. Enten måler du midten i mm, ellers finder du det på skien et sted – det står altid skrevet et sted på skien. 

I vores butikker skærer og tilpasser vi altid skindet for dig, så det passer 100%! Det er ekstremt vigtigt da et skind der ikke sidder korrekt vil ødelægge oplevelsen. Skind der sidder forkert, falder af og det gør de altid der hvor det er mest stejt og umuligt at tage skiene af og rette fejlen. Tilpasningen er med i prisen på alle vores skind. Hvis du ønsker at skære skindet selv bør du se denne video inden du starter. Der følger en lille smart kniv med i alle skind som du bruger. 

Med håb om at flere skiløbere kommer mere ud i naturen med skind under fødderne.