Har du købt et par ski, men tænker hvordan vedligholder jeg dem? Så er svaret her!

Når du skal klargøre dine ski for første gang anbefaler vi at du finder en der har prøvet det før som kan vise dig præcis hvordan du gør den første gang. Det er som sådan ikke svært at vokse samt slibe sine ski, men det kan dog stadig være smart at alliere sig med en der har prøvet det før.

Huller i dine ski
Har du huller eller revner i dine ski fra tidligere, kan det klares med Swix Kofix. Det fungerer ligesom stearin, du sætter ild til og drypper i hullerne til det er dækket. Herefter kan du bruge Swix Stålskraber til at skrabe det overskydene kofix væk så det bliver jævnt. Når du har gjort det er du klar til at slibe dine ski.

Slibning af ski
Skal du forkæle dine ski ekstra meget bør du give det en pro slib lavet af en autoriseret forhandler. Dette kan du få gjort i vores butik i Egå, aflever blot dine ski i butikken og betal, vi sliber fra dag til dag. Trænger dit snowboard dog ikke til den helt store omgang kan du med fordel blot slibe kanterne på dine ski. Her kan du købe et helt kantsliber sæt. Har du nogle af delene kan du også finde alle delene seperat på vores webshop. Kanterne slibes ved at sætte filen sammen med en kantsliber i den grad du vil have og derefter slibe, husk dog det SKAL være med skiens løberetning! Jo højere grad du sliber med jo længere holder det, sliber du derimod med lavere grader tager dine ski bedre fat og får nemmere greb.

Voksning af ski
For at vokse et par ski skal du først bruge et Swix strygejern. Det kan også være en god ide enten at dække af med et Swix Tæppe eller noget andet plastic for at mindske risikoen for at spilde voks over alt. Samtidig anbefaler vi at man enten tager noget gammelt tøj på eller dækker sig med et forklæde fx. Swix forklæde. Herefter er det tid til at smelte din voks ud over skien i zigzag mønster. Hertil anbefaler vi Swix Universalvoks 180g. Dette er den mest almindelige voks, medmindre du vokser dine ski efter vejrforholdene hver dag inden du skal på pisten er det den foretrukne voks. Vokser du dog dine ski efter vejrforhold er det vigtigt at du ved hvilken sne du skal ud at køre, i samt temperaturen på dette og luften. Du kan finde vores udvalg af specialvokse her.

Når du har fordelt voksen udover boardet kommer dit strygebræt ind i billedet. Du skal stryge voksen ud på hele skien. Når du stryger, er det vigtigt at du ligesom trækker et vådt spor af voks efter strygejernet. Her er det vigtigt at de sidste 3-4 strøg med strygejernet SKAL være med skienes løberetning. Dette gøres for at sikre skienes holdbarhed og mindske friktion. Herefter lader du voksen tørre i 10-15 min og skraber så den tørre voks af med din Plexiskraber og så skal der børstes efter med en Nylon børste. Når al overskydene voks er fjernet gentages processen indtil skienes base  er mættet. Vi anbefaler at man giver det 2-3 gange alt efter behov. Herefter kan du påføre den voks der passer til lige netop dit behov. Er du i tvivl om hvilken voks du skal medbringe på din tur kan du købe et voks kit med et par forskellige vokse samt værktøj til at vokse med.