Trustpilot


Rulleski

Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

20 pr. side

1 til 20 ud af 25

 1. 1
 2. 2
Køn
Brands
 1. Alpina (4)
 2. Fischer (1)
 3. Madshus (3)
 4. Rottefella (5)
 5. Salomon (3)
 6. Swenor (8)
 7. Swix (1)
Navn
Sorter faldende

Tabel Liste

20 pr. side

1 til 20 ud af 25

 1. 1
 2. 2

Sådan træner du på rulleski
Rulleski er den nye træningsdille blandt både elitesportsudøvere og helt almindelige motionister. Det skyldes, at fartlegen på asfalten er supereffektiv helkropstræning, der samtidig toptuner din kondition. Rulleskitræning er også – modsat hvad man ellers skulle tro – en træningsform næsten uden skader

Rulleski er omkring 70-80 cm i længden og dermed meget kortere end langrendsski. Om du vælger klassiske rulleski eller skøjterulleski, er et spørgsmål om smag.
Byt om på dine rulleski, når du er nået halvvejs gennem dit træningspas. Så undgår du at slide hjulene skævt, og de holder længere

Hvilket rulleski utstyr bør man købe?

Teknikktype: Valget mellem klasssik, skate eller kombination bør afspejle dit valg i sneen. Hvis du er seriøs både klassisk og skate bør du vælge et par rulleski af hver i stedet for en kombination. Er du usikker på om rulleski er noe for deg og vil ikke bruke så mye penger så er kombiskiene til Swenor greie kjøp. Men de korte kombiskiene er ikke så egnet til diagonalgang. De klassiske rulleskienehar lås i bakhjulet så at du alltid har fæste. .

Rimelige og gode rulleski består ofte af en let aluminiumstamme, modeller som bliver brugt af både elite og nybegyndere. Swenor Skate og Swenor Tristar Classic er gode eksempler  de dyrere modeller har trækjerne/træramme, nøjagtig som ski til sne, og har en mere naturlig spænding. Det fungerer også som dæmpning når man går på grov asfalt. Swenor Skate Elite og Swenor Fibreglass er gode eksempler. Er man over 90 kilo så bør man nok holde sig til aluminiumsstamme for de andre tåler ikke al for megen vægt. Obs: ved skate er det i længden irriterende med tunge rulleski, siden skien hele tiden “løftes”. Mange foretrekker derfor lette rulleski for skate og bruker cykelstier som har fin asfalt. Swenor Skate Elite er tyndere end den normale Skate modellen.

Bremseteknikker

Plovbremsen
Her presser du hælene hårdt udad og langt bort fra hinanden, mens du drejer dine knæ let indad. Dine rulleski skulle så gerne ende med at danne en slags omvendt V, uden at rulleskiene er i kontakt med hinanden.
Tip: Du kan forøge bremseeffekten ved samtidig at sætte stavene bredt i underlaget foran dig, men pas på ikke at plante dem i din kørebane.

T-bremsen
En sværere bremseteknik, du måske kender fra inliners, hvor du lader den ene rulleski glide vinkelret ind bag den anden.
Tip: Behøver du ikke at bremse brat op, er den enkleste stopteknik naturligvis blot at lade farten aftage af sig selv.

SIDSTE UDVEJ
Du lader dig falde i grøftekanten. Lær fra begyndelsen at falde så skånsomt som muligt, så du ved, hvad du skal gøre, når alle andre udveje synes udtømte.

Returretten omfatter ikke monterede ski

Læs mere